OVER MIJ
Een kijkje achter de Breinkeuken
Ik ben Melanie, woonachtig in het Zeeuwse Breskens en opgegroeid in een echte horecafamilie, waarin kwaliteit en gastvrijheid altijd centraal stonden.
Na jarenlang in de horeca te hebben gewerkt, besloot ik mijn liefde voor puur en gezond eten om te zetten in iets moois: de Breinkeuken. Toch werk ik nog twee dagen per week met mijn kinderen en schoonzoon op strandpaviljoen 't Halve Maentje in Breskens, terwijl ik de rest van mijn tijd vol passie in mijn eigen bedrijf steek.
De reis naar een gezonde levensstijl begon eigenlijk bij mezelf. Door pijntjes en ongemakken ging ik lezen, leren en ontdekken wat goed is voor mijn lichaam. Zo kwam ik terecht bij bottenbouillon, fermentatie en al het moois dat natuurlijke voeding kan doen. Om mijn kennis verder te verdiepen, volgde ik de Brain Balance-opleiding, wat me nóg meer inzichten gaf over de connectie tussen voeding, je lichaam en je brein.
Ik wandel graag (al doe ik dat veel te weinig), zorg graag voor anderen, en skip zonder pardon alles en iedereen die mijn energie kost. Sinds ik stopte met drinken (2018) en roken (2022), voel ik me sterker en gemotiveerder dan ooit om anderen te inspireren met gezonde, voedzame keuzes.
Naast koken en experimenteren in de keuken, luister ik graag naar muziek. Regelmatig zet ik de muziek een tandje harder en doe een dansje in de huiskamer of in de Breinkeuken dat houdt het lekker luchtig! Ik lust alles, maar je maakt me het meest blij met een Hollandse nieuwe! Elke dag geniet ik van een kopje bottenbouillon, de ene keer puur met een snufje zout,de andere keer met een drupje essentiele citroenolie. Puur genietmomentje;-)
Liefs, Mel