Van slowcooker naar loods 

Het begon allemaal met een slowcooker.
Thuis, in mijn eigen keuken.
Niet omdat ik een bedrijf wilde starten, maar omdat m’n lijf niet lekker liep.
Vage pijntjes, een buik die bleef rommelen. Ik had genoeg van aanmodderen.

Ik ging terug naar de basis: bottenbouillon.
Langzaam getrokken. Zelfgemaakt. Zonder meuk.
En ik voelde verschil. Niet in één dag, maar stap voor stap.
Later kwamen de gefermenteerde groenten erbij. Ook dat deed iets. Voor m’n darmen. Voor m’n energie.

Wat ik leerde, wilde ik delen.
En zo ontstond De Breinkeuken.

Inmiddels zijn we 2 jaar verder.
De slowcooker maakte plaats voor een professionele ketel.
Er staat een loods. Een webshop. En elke week verlaten potten bottenbouillon en fermentaties mijn keuken met de hand gemaakt, in kleine oplages.

Bij de Breinkeuken doen we alles zoals het ooit bedoeld was:
– met natuurlijke ingrediënten
– van grasgevoerde runderen en biologisch gevogelte
– zonder meuk en zonder onnodige toevoegingen
– mét het geduld van toen
– met aandacht en ambacht gemaakt

Waarom?
Omdat je darmen meer verdienen dan alleen maar vulling.
Omdat echte voeding écht verschil maakt.
Voor blije darmen. Een blij brein. En een lijf dat wél meewerkt.

De afgelopen tijd heb ik veel geleerd over voeding, fermentatie, over ondernemen.
En ik leer nog elke dag.
De ideeën blijven komen.
De dromen ook.

De Breinkeuken is pas net begonnen.
En ik neem je graag mee in alles wat er nog komt.

© 2024 - 2025 de Breinkeuken | sitemap | rss