Zuurkool met een pitje – levend, ambachtelijk en vol smaak

Zuurkool is misschien wel de bekendste gefermenteerde groente uit onze keuken. Bij de Breinkeuken geven we er een eigen draai aan: traditioneel gefermenteerd, maar met een vleugje pit. Zo ontstaat een zuurkool die levendig, friszuur en vol smaak is en tegelijk boordevol probiotica die je darmen voeden en je weerstand ondersteunen.

Door de langzame fermentatie blijft de kool knapperig en rijk aan natuurlijke melkzuurbacteriën, vitamines en enzymen.

Een dagelijkse portie zuurkool is niet alleen een smaakmaker, maar ook een krachtige boost voor je spijsvertering en energie.

Hoe eet je onze zuurkool met een pitje?
Als bijgerecht bij curry of groentegerechten, op zuurdesembrood met rauwmelkse kaas, door een salade of wrap – of gewoon zo, rechtstreeks uit de pot.


Ingrediënten

Witte kool, rode peper, kurkuma, Keltisch zeezout.

👉 100% natuurlijk, zonder meuk. Ambachtelijk gemaakt in de Breinkeuken.


Houdbaarheid & bewaartips

  • Ongeopend: weken tot maanden houdbaar in de koelkast.

  • Na openen: enkele weken houdbaar, mits gekoeld en onder het vocht bewaard.


Bij de Breinkeuken fermenteren we langzaam, met aandacht en het geduld van vroeger.

 

 

 

© 2024 - 2025 de Breinkeuken | sitemap | rss