Kombucha uit de Breinkeuken sprankelend, levend en puur natuur

Kombucha is een gefermenteerde drank van groene thee. Bij de Breinkeuken maken we kombucha op onze eigen manier: ambachtelijk, in kleine hoeveelheden en zonder meuk. Friszuur, licht bruisend en vol probiotica een levend drankje dat je darmen voedt en je lijf ondersteunt.

De bubbels in onze kombucha ontstaan vanzelf door het fermentatieproces. We voegen geen extra koolzuur toe. Zo blijft het puur, eerlijk en levendig.

Deze kombucha is rijk aan natuurlijke melkzuurbacteriën, organische zuren en antioxidanten. Dat maakt het niet alleen dorstlessend, maar ook een gezonde ondersteuning voor je spijsvertering en immuunsysteem.

Hoe drink je kombucha?
Begin rustig met een klein glaasje, zodat je lichaam kan wennen aan de probiotica. Drink het daarna als dorstlesser, na een maaltijd of als fris alternatief voor frisdrank. Ook lekker als aperitief of mocktail met een schijfje citroen.


Ingrediënten

Groene thee, water, suiker, kombucha-cultuur.

👉 100% natuurlijk, zonder meuk. Ambachtelijk gemaakt in de Breinkeuken.


Houdbaarheid & bewaartips

  • Ongeopend: minimaal 3 maanden houdbaar in de koelkast.

  • Na openen: ongeveer 14 dagen gekoeld bewaren, goed afgesloten.


Bij de Breinkeuken fermenteren we langzaam, met aandacht en het geduld van vroeger.

© 2024 - 2025 de Breinkeuken | sitemap | rss